جاهای دیدنی جویبار، قدم زدن در ساحل آرامش

جاهای دیدنی جویبار

سفر به شهر جویبار مثل دیگر شهرهای ایران سرشار از تجربه‌های ناب است. این شهر سابقه‌ای تاریخی و جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارد. جویبار شهری ساحلی است و ساحل آن آرامشی مثال ‌زدنی دارد. وجود نهرهای زیادی که از این شهر به دریای خزر سرازیر می‌شوند، باعث شده که نام جویبار را بر روی آن بگذارند. ما در این مقاله از وبلاگ لیدوماتریپ فهرستی از جاهای دیدنی جویبار را به شما معرفی کرده‌ایم. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه ها تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

 جویبار کجاست؟

جویبار کجاست

یکی از شهرهای مرکزی استان مازندران شهر جویبار می باشد که تا چند سال گذشته بخشی از شهرستان قائم شهر محسوب می شد.جویبار در جنوب دریای خزر و در فاصله ۲۳ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد. این شهر به عنوان پایتخت کشتی ایران نامگذاری شده است.

جاهای دیدنی جویبار

خشت پل

خشت پل

این پل آجرى که به خشت پل نیز معروف است، به طول ۵۸ متر و عرض ۱۰/۲ متر، در فاصله ۵ کیلومترى شمال شرق شهرستان جویبار بر فراز رودخانه سیاهرود ساخته شده است. جهت پل تقریبا شرقی-غربى و داراى پنج چشمه (طاق) جناقى است. ارتفاع پل از بلندترین نقطه تیزى طاق تا سطح آب رودخانه ۵ متر است. پایه‌هاى پل در جهت مخالف جریان آب داراى موج‌ شکن‌هاى مثلثى شکل است. در قسمت فوقانى پایه‌ها تزیینات آجرى به صورت طاق نما جلب توجه کرده و نمای متفاوتی به آن بخشیده است.

گذرگاه پل سنگفرش و مصالح اصلى را آجر و ملات ساروج تشکیل مى‌دهد. پل خشتی جمعه بازار که به خشت پل نیز معروف است در دوران قاجار ساخته شده‌است در فاصله پنج کیلومتری جویبار و بر روی رودخانه سیاهرود قرار دارد. طول دهنه این پل ۲۰ متر و عرض آن ۷٫۵ متر می‌باشد. این پل دارای ۵ طاق جناقی است و پایه‌های آن درجهت مخالف جریان آب دارای موج شکن مثلثی شکل می‌باشد. به دلیل رفت و آمد زیاد و نگهداری نامناسب در حال تخریب است. در حال حاضر پل دیگری در کنار این پل در دست احداث است.

ساحل چپکرود

ساحل چپکرود

طولانی ‌ترین ساحل دریای خزر ساحل چپکرود است. این ساحل به دلیل شرایط طبیعی یکی از سالم ‌ترین ساحل‌های استان مازندران است. در این ساحل امکانات رفاهی مناسبی مانند رستوران، آلاچیق‌های تابستانی و پارک ساحلی با وسایل بازی و ورزش قرار دارد. همچنین این ساحل مکان بسیار مناسبی برای پیاده ‌روی و دوچرخه ‌سواری است. ساحل چپکرود به ‌عنوان یکی از مناطق نمونه گردشگری معرفی شده است.

پل ازان

پل ازان

پل ازان در روستای ازان جویبار، روی رودخانه سیاهرود قرار دارد . این پل هم، مانند خشت پل، مربوط به دوران قاجار بوده و دارای شش چشمه طاق است که چشمه میانی آن مرتفع ترین طاق‌هاست . به طوری که ارتفاع آن از بلندترین نقطه تیزی طاق از سطح آب رودخانه به ۶متر می‌رسد. مصالح به کار گرفته شده در شکل گیری پل عمدتا آجر و ملاط ساروج است. جهت پل تقریبا شرقی و غربی است و دارای ابعادی به طول ۸۰ متر و عرض ۱۵/۳ متر است. گذرگاه پل دارای پوشش بتنی است که طبق شواهد موجود سابقا سنگفرش بوده است. در طرفین گذرگاه پل جان پناهی تعبیه شده که دارای پوشش بتنی است. این پل روستای حیدرکلا ازان و جاجی کلا را به هم وصل می‌کند.

تکیه کرد کلا

این تکیه در ۲۸ کیلومتری شمال غربی شهرستان جویبار در روستای کردکلا قراردارد و دارای نمای آجری و سقف پوشیده از سفال می‌باشد. معماری این تکیه شامل یک ایوان با شش ستون چوبی، اتاق‌هایی در دو طبقه به طور قرینه و شاهنشین طبقه دوم است که در سال ۱۲۸۰ هجری قمری ساخته شده است.

تالاب لاریم

تالاب لاریم

تالاب لاریم در استان مازندران و در فاصله ۲ کیلومتری دریای خزر و در شمال شهرستان لاریم واقع شده است. این تالاب  در ارتفاع ۲۱ متری سطح آب‌های آزاد قرار گرفته و از تالاب‌های بزرگ و مهم استان مازندران به شمار می‌رود. طول تالاب ۱٫۵ کیلومتر و عرض آن ۱ کیلومتر است.

هر ساله پرندگان کنار آبزی و آبزی فراوانی برای زمستان گذرانی به این تالاب مهاجرت می‌کنند. مهم ترین گیاهان تالاب (آبندان) لاریم را آلاله آبی، علف هفت بند، نی، بارهنگ آبی، گوشاب، عدسک آبی، آزولا، سازیل، شال تسبیح، لاله مردابی، نیلوفر آبی، قمیش، لویی، اسپرغان، علف حصیر، هزارنی، تیرکمان آبی، زنبق مردابی، علف شاخی و اویار سلام تشکیل می‌دهند.

کلاگر محله

کلاگر محله یا کوزه‌ گر محله شهر جویبار را مهد سفال مازندران می‌دانند. اینجا می‌توانید همه نوع سفال را مشاهده کنید و جنس دلخواه خود را انتخاب کنید. کوزه‌ گر محله یکی از محله‌های قدیمی جویبار است که در سال‌های نه چندان دور کارگاه‌های سفال ‌پزی زیادی داشته و استادان زیادی را به عنوان یکی از مناطق فعال در سفالگری معرفی کرده است. قدره (کاسه آش)، گومبکا (ظرف مخصوص نگهداری نیشکر)، دوشون (ظرف مخصوص تولید کره)، گل لوه (ظرف مخصوص درست کردن ماست) و نمک شور ( ظرف مخصوص نگهداری نمک) از جمله ظروف سفالی مازندران بودند.

سیاهرود

سیاهرود

سیاهرود رودی است جاری در شهرستان‌های قائمشهر و جویبار استان مازندران که به دریای خزر می‌ریزد و از جاهای دیدنی جویبار به حساب می‌آید. در منطقه مازندران، وقتی اسم رودخانه سیاهرود می‌آید، بسیاری هنوز آن تصور رودخانه گل گرفته و پر از زباله سال‌های پیش را به خاطر دارند، رودخانه‌ای که حتی نمی‌توانستی نگاه کنی امروز در سایه اندکی توجه دارای فضای بازی و زمین ورزشی شده است.

اقامت در جویبار

اقامت در جویبار

همانطور که می‌دانید مسئله اقامت یکی از مهم ترین دغدغه های ما پیش از شروع هر سفری است. لیدوماتریپ برای برطرف کردن این دغدغه تمهیدی اندیشیده. شما می توانید با مراجعه به صفحه رزرو آنلاین اقامتگاه لیدوماتریپ هر نوع اقامتگاهی راکه می‌خواهید به راحتی و در کوتاه ترین زمان در شهر مقصدتان انتخاب و رزرو کنید. برای اجاره اقامتگاه در جویبار هم می‌توانید این روش را امتحان کنید و خاطرات خوبی از سفر و اقامتتان رقم بزنید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *