روستای آبکنار

روستای آبکنار

آبکنار یکی از روستاهای بندرانزلی و دهستانی کوچک و آرام در کنار تالاب انزلی است. این روستا مردمی خونگرم و مهمان ‌نواز دارد و سال‌هاست که مورد کم ‌لطفی گردشگران واقع شده است. اما پیشنهاد میکنم در سفرتان به بندرانزلی حتما سری هم به آبکنار بزنید. این روستا در کنار نیلوفرهای آبی تالاب انزلی قرار دارد و ساحل آن نسبت به سایر جاهای دیگر خلوت تر است. برای آشنایی بیشتر با این روستای زیبا و به دست آوردن اطلاعات کامل راجع به آن، تا پایان این مطلب از لیدوما با ما همراه باشید.

آبکنار کجاست؟

آبکنار

روستای آبکنار یکی از روستاهای زیبای بندر انزلی در منطقه ای جلگه‌ای و جنگلی در استان گیلان است. همان‌طور که از نام آن پیدا است، این روستا در کنار آب واقع شده است. از لحاظ طبیعی این روستا در منطقه دشتی واقع شده و از دو راه آسفالته و آبی راه دسترسی دارد. این روستا که سه محل به اسم‌های میرمحل، میان محل و مسحد محل دارد، دارای ساحلی در کنار تالاب بزرگ انزلی‌ست و در حقیقت در جنوب تالاب قرار گرفته. شمال روستا به مرداب انزلی یا مرداب کورفی می‌رسد. در قسمت شرقی‌اش تند آب و دماغه ماهروزه واقع شده، جنوبش به مرداب سیاه کیشم می‌رسد. و غربش به تربه َبر و جاده کپور چال. این جاده از روستای ُتربه َبر شروع می‌شود و به روستاهای مُعاف، کرگان، سیاه خاله سر، شیله سر، کپور چال و از آنجا به جاده انزلی-آستارا منتهی می‌شود.

تاریخچه آبکنار

آبکنار

روستای آبکنار که یکی از روستاهای دهستان چهارفریضه و از توابع شهرستان بندر انزلی می باشد از شمال به تالاب انزلی و از طرف شرق به ماهروزه و نرگستان و ازجنوب به مرداب (نیزار) سیاه کیشم و از طرف غرب به روستاهای تربه بر_ اشپلا و معاف محدود می باشد. تنها راه ارتباطی خشکی آبکنار با روستاها و دیگر نقاط مجاور از طرف غرب می باشد. سالیان متمادی مردم به منظور ارتباط با شهرستان بندر انزلی از کرجی های مسافربری استفاده می کردند و این وضعیت تا زمانی که جاده شوسه در سمت غرب آبکنار احداث شود ادامه داشت .

در حال حاضر نیز بیشتر ارتباط از سمت غرب و عبور از روستاهای تربه بر ، اشپلا ، معاف ،خمیران ،گرکان، سیاهخاله سر و شیله سر و عبور از مزارع برنجکاری و یا از طریق علی آباد و کپورچال وارد جاده بندر انزلی و آستارا شده تا به دیگر نواحی سفر کنند. در سال های اخیر جاده ای نیز از غرب آبکنار به ضیابر احداث شده که از این طریق هم به دیگر نقاط کشور و منطقه مربوط می شوند.

دسترسی به روستای آبکنار

دسترسی به آبکنار

دسترسی به این روستا از دو طریق میسر است. برای رفتن از مسیر اول باید از رشت به دهستان ضیابر رفته و از آنجا به ‌سمت آبکنار حرکت کنید.

مسیر دوم نیز از بندرانزلی شروع شده و همان طور که ذکر شد، بعد از عبور از دهستان‌های چهار فریضه، کپورچال، شیله سر، سیاه خاله سر، کرکان، خمیران، معافان، اشپلا و تربه بر ، به آبکنار می‌رسیم.

دلیل نامگذاری آبکنار

آبکنار یعنی در کنار آب و از آنجایی که در زبان گیلکی صفت بعد از اسم می‌آید به جای کنار آب، به این اسم معروف شده است.

جاذبه های آبکنار

پنجشنبه‌ها در این منطقه پنجشنبه بازار برپاست، بازاری که مثل همه بازارهای شمال پر از رنگ و بو و مزه است. ماهی‌هایی که از صیدشان چند ساعتی نگذشته و هنوز هم می‌شود بالا پریدشان را دید، توی این بازار بساط می‌کنند. و محلی‌ها میوه و سبزی‌های تازه‌ باغ هایشان را می‌فروشند.

جاذبه‌ طبیعی اصلی این روستا تالاب انزلی‌ است. ولی در جنوب این منطقه، پارک جنگلی اشپلا که محلی‌ها به آن سوق کله هم می‌گویند، قرار دارد. و در انتها به برکه‌ای می‌رسد.

میدان آبکنار

میدان آبکنار

این میدان که در سال ۱۳۷۲ شروع به ساخت و در سال در سال ۱۳۸۴ بهره برداری شد و هم اکنون در ابتدای آبکنار قرار گرفته و میدان شهدا نام دارد که تابلویی بزرگ از شهدای ۸ سال دفاع مقدس در آن بر افراشته شده و این میدان از یک طرف به جاده بین الملی آستارا و (ضیابر) می‌رسد و از یک طرف به محیط درونی آبکنار و از یک طرف یه روستاهای اطراف و نهایتا به بندر پهلوی سابق و بندر انزلی کنونی منتهی می‌شود.

پل چوبی آبکنار

پل چوبی آبکنار

اسکله و پل چوبی آبکنار در گیلان، شهرستان بندر انزلی و خیابان مرداب واقع شده است و به‌صورت شبانه‌ روزی به مراجعه‌کنندگان خدمات ارائه می‌دهد. از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی هتل آبکنار و اسکله قایق سواری قرار گرفته است.

امکانات روستای آبکنار

روستای آبکنار یک روستای پیشرفته به حساب می‌آید و دارای شبکه توزیع آب، برق، گاز و همچنین سیستم تصفیه هست. این روستا دارای انواع مختلف مراکز درمانی و خدماتی می‌باشد. گردشگران در این منطقه برای تهیه لوازم مختلف درگیری چندانی نخواهند داشت چون مجهز به مراکز خدماتی همچون نانوایی، بقالی، گوشت فروشی، قهوه خانه، بانک، تعمیرگاه اتومبیل و حتی دفتر پست می‌باشد.

جاهای نزدیک به آبکنار

روستای اشپلا

روستای اشپلا

روستای اشپلا نیز می‌تواند یکی از مقاصد مناسب و زیبا برای گردشگران محسوب شود. با ورود به این روستا بعد از کمی پیشروی در محل به پارک جنگلی اشپلا که در گویش محلی سوق‌ کله نامیده می‌شود، می‌رسید. این پارک که متشکل از درختان آزاد است، از قدیم ‌الایام متعلق به دو خانواده‌ی بسیار قدیمی در این محل بوده است. در چند سال اخیر منابع طبیعی با همکاری دیگر خانوار‌های روستا مالکیت آن را از این خانواده‌ها سلب کرده و آن را پارک جنگلی معرفی کرده است. در انتهای این جنگل کوچک نیز برکه‌ای زیبا قرار دارد و قطعا لختی استراحت در این مکان خالی از لطف نیست.

با ادامه‌ی مسیر به برکه‌ای دیگر بر‌می‌خورید که در زمان‌های گذشته استخر پرورش ماهی بوده است. با دور زدن این برکه در سمت دیگر آن به بالا‌محله‌ی اشپلا می‌رسید که خیابانی به موازات محل اصلی اشپلا است و ساکنین آن اغلب تالش هستند. در ابتدای این برکه از سمت اشپلا چاهی بسیار بزرگ قرار.

در انتهای محل به یک دو راهی برمی‌خورید که از هر دو سمت به رودخانه‌ی انتهایی محل منتهی می‌شود که مردم این مکان در گویش محلی به آن ویشه روبار می‌گویند. ما به شما مسیر سمت چپ (مستقیم) را پیشنهاد می‌کنیم. در انتهای این مسیر رودخانه‌ای قرار دارد که در روز‌های تعطیل بسیاری از ماهیگیران از سراسر مناطق اطراف به این نقطه سرازیر می‌شوند. در گوشه و کنار این رودخانه مکان‌های مناسبی برای اطراق و ماهیگیری وجود دارند. صید اصلی ماهیگیران در این رودخانه ماهی کولی است. بعد از عبور از این رودخانه کرت‌های گسترده و مزارع برنج قرار دارند که اگر با پای پیاده از آن‌ها گذر کنید به دهستان بهمبر در جاده‌ی بین‌المللی پونل به سراوان می‌رسید.

در اشپلا مکانی به‌صورت رسمی برای اسکان مسافران وجود ندارد. شاید با درخواست از اهالی محل بتوانید یک اتاق بزرگ یا یک خانه را برای یک یا چند شب اجاره کنید. اما توصیه می‌کنیم با توجه به فاصله‌ی اندک بین اشپلا و آبکنار، در آبکنار اسکان گزیده و در صورت تمایل چند ساعتی هم از اشپلا دیدن کنید.

رستوران های آبکنار

رستوران های آبکنار

اگر بخواهید در آبکنار انزلی غذا بخورید، یک انتخاب دارید؛ رستوران درنا که فسنجان با اردک آن معروف است. اما این منطقه با خود انزلی حدود ۱ ساعت فاصله دارد. و اگر زیاد گرسنه‌تان نباشد می‌توانید ناهار را در بندرانزلی بخورید. رستوران حاج مرتضی، رستوران گیلان، دریاکده، کافه رستوران دهکده و کبابی مجتبی از رستوران های خوب این شهرند.

اقامت در روستای آبکنار

اقامت در آبکنار

برای اسکان در این دهستان می‌توانید به هتل آبکنار که در کنار مرداب قرار دارد، مراجعه کنید. این هتل با در اختیار قرار دادن سوئیت‌های تک‌ خوابه و دو خوابه، با تمامی امکانات برای مسافران، برای هر شب از ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان هزینه دریافت می‌کند. همچنین امکان گشت ‌و ‌گذار در مرداب با قایق‌های این هتل تنها با ۵۰ هزار تومان میسر است.

به جز این شما می‌توانید با مراجعه به صفحه اجاره اقامتگاه در بندرانزلی، انواع اقامتگاه های موجود در انزلی را مشاهده کنید و سپس با توجه به فاصله و دیگر ویژگی های مورد نظرتان، بهترینشان را انتخاب کنید.

 

۴.۳/۵ - (۱۳ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *